​Datele finale ale recensământului din 2014 vor fi făcute publice la 31 martie

​Datele finale ale recensământului din 2014 vor fi făcute publice la 31 martie
Sursa: jurnal.md/IPN Foto: bzi.ro 18.02.2017 08:17
Datele finale ale Recensământului populaţiei şi locuinţelor din anul 2014 vor fi făcute publice la 31 martie. Despre aceasta a reiterat directorul general al Biroului Naţional de Statistică, Vitalie Valcov.

Şeful BNS a menţionat că în anul 2016 a fost reluată activitatea de prelucrare a datelor recensământului, iar până în luna octombrie au fost introduse 4,2 milioane de chestionare.

„Acum se lucrează intens pentru finalizarea bazei de date pentru a prezenta până pe 31 martie datele finale privind Recensământul populaţiei şi locuinţelor din anul 2014”, a spus Vitalie Valcov.

Directorul BNS a mai menţionat că instituţia se confruntă cu acces insuficient la datele administrative pentru utilizarea acestora în scopuri statistice, fapt ce afectează calitatea, acoperirea şi reprezentativitatea datelor statistice.

O problemă menţionată este şi flexibilitatea redusă a sistemului de management a resurselor umane şi creşterea fluctuaţiei cadrelor în cadrul Biroului Naţional de Statistică. Ponderea tinerilor angajaţi la BNS rămâne mică – 17%.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI