14,5 milioane de lei pentru lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale

14,5 milioane de lei pentru lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 15.02.2017 16:24
Cabinetul de Miniştri a aprobat în şedinţa de astăzi alocarea a 14,5 milioane de lei din fondul de intervenţie al Guvernului pentru lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale.
 
Cea mai mare parte din sumă, 9 milioane de lei, va fi alocată Agenţiei Rezerve Materiale în scopul recuperării cheltuielilor pentru bunurile transmise din rezervele materiale de stat pentru lichidarea consecinţelor vântului puternic cu grindină din iunie 2016.

Alte 3,9 milioane de lei vor fi transferate Consiliului Raional Edineţ pentru lucrările de reconstrucţie a podului de acces în satul Trinca, deteriorat în urma ploilor abundente din vara anului 2014.
 
Restul mijloacelor băneşti sunt destinate lichidării consecinţelor calamităţilor naturale din raioanele Leova, Floreşti, Ungheni şi Soroca, precum şi Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale şi Î.S. „Administraţia de Stat a Drumurilor”.
 
Autorităţile publice urmează să pregătească documentele necesare. Ulterior, Ministerul Finanţelor va acoperi cheltuielile menţionate.
 
Fondul de intervenţie al Guvernului este destinat finanţării cheltuielilor urgente legate de lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale, în caz de epidemii, dar şi în alte situaţii excepţionale.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI