FOTO

Flashmob la Guvern: Au fost adunate peste 2 mii de semnături pentru reducerea numărului de discipline studiate la liceu

Flashmob la Guvern: Au fost adunate peste 2 mii de semnături pentru reducerea numărului de discipline studiate la liceu
Sursa: jurnal.md Foto: unpaspentru.md 28.12.2017 13:56
Numărul disciplinelor obligatorii pentru elevii din Republica Moldova trebuie să fie redus. Este solicitarea a peste 2300 de semnatari ai unei petiţii prin care se cere o programă şcolară relevantă şi flexibilă.

Semnăturile au fost adunate de Organizaţia de Tineret a PAS care a organizat astăzi un flashmob la Guvern. Tinerii au depus petiţia la Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Potrivit acestora, elevii din RM învaţă la liceu 11-13 discipline obligatorii, comparativ cu 3-5 discipline obligatorii în Marea Britanie şi 6-7 în Germania, Olanda, Danemarca, Suedia sau Norvegia.

„Programa şcolară este supraîncărcată şi inflexibilă, fapt confirmat de majoritatea elevilor cu care discutăm. Experienţa de succes a Liceului Academiei de Ştiinţe, care a pilotat un plan-cadru cu doar 7-8 discipline, a demonstrat că un asemenea plan-cadru poate funcţiona şi în Republica Moldova. Este un exemplu reuşit care arată că elevii pot merge la şcoală cu plăcere şi îşi pot concentra eforturile în domeniul ales”, au declarat organizatorii flashmobului.

Organizaţia de Tineret a PAS a desfăşurat campania de informare în perioada 16 noiembrie – 22 decembrie, petiţia fiind semnată de 2340 de persoane.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI