VIDEO

„Moş Crăciun există, Moş Crăciun eşti tu!”: Diaspora s-a mobilizat pentru a ajuta femeile care suferă de cancer mamar

„Moş Crăciun există, Moş Crăciun eşti tu!”: Diaspora s-a mobilizat pentru a ajuta femeile care suferă de cancer mamar
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 27.12.2017 21:15
De această dată, în campania ”Moş Crăciun există, Moş Crăciun eşti tu”, diaspora s-a mobilizat pentru a ajuta femeile care suferă de cancer mamar. Anual, aproape o mie de moldovence încep lupta cu această boală, care este al doilea cel mai frecvent tip de cancer din ţară. Iată de ce conaţionalii din Statele Unite au organizat un concert de caritate pentru a strânge fonduri pentru "Run Pink Moldova". 

Deşi la mii de kilometri distanţă de casă, conaţionalii au cântat, au dansat şi s-au bucurat de o seară petrecută împreună. Pentru ei, fericirea a fost dublă şi asta pentru că au simţit că pot împărţi cu femeile bolnave de cancer din Moldova o parte din bunătatea şi susţinerea lor.

Moldovencele au reuşit să adune peste 1.600 de dolari, bani care vor fi folosiţi pentru realizarea perucilor. Lilia Niholat îşi aminteşte şi astăzi cât de mult a influenţat-o peruca primită în dar de la Run Pink.

Nu a fost sfârşitul lumii pentru Lilia, ci o nouă şansă de a se vedea femeie pentru că de asta avea nevoie cel mai mult în momentele în care se lupta cu cancerul. A găsit puterea şi a reuşit să învingă bătălie după bătălie.

Până în prezent, 18 femei care urmează tratamente de chimioterapie au beneficiat de peruci realizate din campania "Donez cosiţa", iniţiată de "Run Pink Moldova".

În această campanie, fiecare poate fi un Moş Crăciun! Fie că alege să-şi doneze cosiţa sau să contribuie financiar la realizarea perucilor.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI