VIDEO

Caravana de Crăciun: 18 autospeciale decorate cu mii de luminiţe au pornit în ţară // FOTO

Caravana de Crăciun: 18 autospeciale decorate cu mii de luminiţe au pornit în ţară // FOTO
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 25.12.2017 15:47
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI a dat start Caravanei de Crăciun. 18 autospeciale de intervenţie ale pompierilor au pornit în coloană în seara zilei de 24 decembrie din sectorul Buiucani al capitalei şi s-au instalat în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Aici sute de oameni au întâmpinat pompierii în aplauze, care au aranjat maşinile pentru a fi admirate.

Pompierii le-au organizat copiilor veniţi la distracţie diferite concursuri, iar finaliştii au primit în dar dulciuri şi bomboane, dar şi detectoare de fum pentru a fi prevenite riscurile incendiilor. La concursul final, câştigătorul s-a ales cu o cască de protecţie, cu care pompierii intervin în incendii.

După ce evenimentul a luat sfârşit, toate autospecialele au pornit în ţară pentru a duce cadouri copiilor. Peste 100 de micuţi din 33 de familii vor beneficia de daruri din partea salvatorilor. Pompierii vor împărţi dulciuri, dar şi vor instala în casele acestora detectoare de fum pentru a preveni izbucnirea incendiilor.

Scopul Caravanei de Crăciun este de a instrui populaţia în domeniul apărării împotriva incendiilor şi de a aduce magia sărbătorilor în căminele oamenilor. Campania IGSU va dura timp de două săptămâni, timp în care oamenii ar putea primi pompierii în casele lor.

 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI