„Adresarea noastră a fost lansată din motiv că cazul este investigat ineficient. Modul în care este cercetat omorul de către poliţia şi procurorii din Teleneşti este murdar”, menţionează activiştii care au lansat petiţia.

În solicitare se cere investigarea cât mai eficientă a cazului, strămutarea dosarului la o judecătorie din capitală şi examinarea dosarului într-un mod transparent. Totodată, se cere pedepsirea angajaţilor din instituţiile de stat care au lichidat mai multe probe din dosar, dar şi demisia şefei Secţiei Urmărire Penală din Teleşti.

Pentru a putea semna petiţia, accesaţi link-ul petitieonline.com.

Amintim că băiatul împuşcat a fost găsit de salvatori după ce adolescentul de 14 ani a recunoscut că l-a rănit din greşeală în umăr cu arma de vânătoare a tatălui său. El este învinuit de omor din imprudenţă, iar tatăl acestuia - de păstrarea neglijentă a armei de foc. Ambii riscă până la trei ani de puşcărie. Victima ar fi împlinit astăzi şapte ani. 

Copilul găsit fără suflare într-o fântână dintr-un sat din raionul Teleneşti a fost condus ieri pe ultimul drum, chiar de ziua sa de naştere.

Unii localnici spun că băieţelul, care a fost mai întâi împuşcat, avea o piatră legată de gât când a fost scos la suprafaţă. De cealaltă parte, adolescentul de 14 ani a declarat la audieri că l-a împuşcat din greşeală în umăr şi l-a rănit, după care ar fi dus victima la fântână ca să o spele pe faţă şi că atunci când scotea apă, a scăpat băieţelul în fântână.

Atât el, cât şi tatăl său, care au fost reţinuţi pentru 72 de ore, au fost eliberaţi. Adolescentul  este învinuit de omor din imprudenţă, iar tatăl acestuia - de păstrarea neglijentă a unei arme de foc. Ambii riscă până la trei ani de puşcărie.