VIDEO

Copilul împuşcat şi găsit fără suflare într-o fântână din Teleneşti a fost condus pe ultimul drum, chiar de ziua sa de naştere

Copilul împuşcat şi găsit fără suflare într-o fântână din Teleneşti a fost condus pe ultimul drum, chiar de ziua sa de naştere
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 22.11.2017 19:58
Copilul găsit fără suflare într-o fântână dintr-un sat din raionul Teleneşti a fost condus astăzi pe ultimul drum, chiar de ziua sa de naştere. Rudele îndurerate, dar şi vecini, profesori şi colegi de clasă ai băiatului i-au adus flori şi lumânări. În drum spre biserică, sicriul cu trupul neînsufleţit a fost dus şi la şcoală, pentru un ultim sunet de clopoţel. Între timp, apropiaţii victimei îi acuză pe cei doi suspecţi că au încercat să ascundă urmele crimei, dar unii oficiali nu oferă niciun răspuns la învinuirile familiei, invocând secretul anchetei.

Răpus de durere, unchiul băiatului a povestit cum a dispărut micuţul în ziua respectivă. Potrivit bărbatului, sâmbăta trecută, copilul a fost luat de acasă de vecinul său de 14 ani, pentru a-l ajuta la curăţenie în casă. Doar că, la scurt timp, acesta ar fi venit să-l caute din nou.

Pentru că nu se mai întorcea acasă, rudele au început să-l caute. Mai mult, familia copilului a observat că tatăl adolescentului de 14 ani are un comportament suspect.

Unchiul copilului mort mai spune că nu putea să fie împins capacul fântânii aşa de uşor cu copilul în braţe, după cum a declarat bănuitul. Şi alte rude ale familiei îndoliate susţin că nu cred că băiatul ar fi fost scăpat în fântână atunci când suspectul ar fi încercat să-i acorde ajutor.

Mai mult, apropiaţii povestesc că după întâmplare bunicii făptaşului ar fi mers la spitalul din localitate pentru a cere medicului de familie un certificat precum că nepotul lor este bolnav psihic.

Solicitat pentru o reacţie, şeful Inspectoratului de Poliţie Teleneşti, Alexei Vrăjitoru, a refuzat să ne ofere un interviu la cameră, însă a delegat-o pe şefa Secţiei Urmărire Penală să facă declaraţii pe marginea acestui caz. Doar că, la majoritatea întrebărilor nici ea nu a putut să ne ofere un răspuns clar, motivând că nu vrea să divulge secretul anchetei. Procurorului de caz spune că ieri, atât băiatul de 14 ani, cât şi tatăl său, au fost eliberaţi din arest, iar în prezent se află la domiciliu, minorul fiind eliberat din măsuri de protecţie. Acuzatorul de stat susţine că eliberarea tatălui minorului de 14 ani ar putea complica desfăşurarea anchetei.

De cealaltă parte, judecătorul care a emis încheierea a declarat că nu există temei pentru ca acesta să fie ţinut în arest.

Medicul legist menţionează că expertiza a arătat că micuţul a decedat la scurt timp după împuşcătură, din cauza hemoragiei puternice.

Amintim că băiatul împuşcat a fost găsit de salvatori după ce adolescentul de 14 ani a recunoscut că l-a rănit din greşeală în umăr cu arma de vânătoare a tatălui său. El este învinuit de omor din imprudenţă, iar tatăl acestuia - de păstrarea neglijentă a armei de foc. Ambii riscă până la trei ani de puşcărie. Victima ar fi împlinit astăzi şapte ani. 

 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI