VIDEO

Peste 1200 de blocuri din capitală, în continuare fără căldură; Oamenii se plâng că frigul în case e tot mai greu de suportat

Peste 1200 de blocuri din capitală, în continuare fără căldură; Oamenii se plâng că frigul în case e tot mai greu de suportat
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 30.10.2017 19:50
Până în prezent, fără căldură rămân aproape 1.300 de blocuri din capitală, din cele aproximativ patru mii de case conectate la sistemul centralizat de încălzire, deşi vremea s-a răcit simţitor. Locatarii afirmă că temperaturile scăzute din apartamente sunt tot mai greu de suportat. Oamenii se întreabă când va începe sezonul de încălzire şi în casele lor, iar până atunci spun că se învelesc cu câteva plapume, îşi iau mai multe haine groase sau pun în priză aerotermele.

Asta în timp ce furnizorul susţine că nu poartă nicio vină pentru situaţia dată, ci administratorii blocurilor, deoarece în acest an ei trebuie să depună la întreprindere o solicitare privind livrarea agentului termic.

Purtătorul de cuvânt al Termoelectrica spune însă că, pentru a beneficia de căldură, în acest an, locatarii blocurilor trebuie să se adreseze, într-un număr cât mai mare, la gestionarul clădirii, iar acesta, la rândul său, urmează să depună o cerere la sediul teritorial al întreprinderii.

Potrivit furnizorului de agent termic, până astăzi, au primit căldură aproape 2.270 de blocuri, 128 de grădiniţe, 84 de şcoli şi 51 de instituţii medicale din capitală. Primarul interimar Nistor Grozavu a semnat pe 9 octombrie dispoziţia prin care a fost deschis sezonul de încălzire pentru grădiniţe, instituţii de învăţământ, spitale, precum şi pentru blocuri, la solicitarea locatarilor. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI