Petiţie online pentru demiterea preşedintelui Curţii Constituţionale: „Nu poţi fi arbitru constituţional jucând în echipa unui actor politic din ţară”

Petiţie online pentru demiterea preşedintelui Curţii Constituţionale: „Nu poţi fi arbitru constituţional jucând în echipa unui actor politic din ţară”
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 16.01.2017 07:29
Fiind nemulţumiţi de activitatea preşedintelui Curţii Constituţionale, care este învinuit că ar fi devenit portavocea „coordanorului alianţei de guvernare”, Vladimir Plahotniuc, mai mulţi cetăţeni au lansat o petiţie online prin care cer demiterea lui Alexandru Tănase.
 
„Numărul declaraţiilor politice, - majoritatea în susţinerea intereselor lui Plahotniuc, - făcute de dl Tănase în ultimii ani, depăşeşte cu mult numărul declaraţiilor făcute de câteva partide politice luate împreună. Ultima declaraţie politică a lui Tănase vine în susţineterea planurilor lui Plahotniuc de a „reforma” sistemul electoral, trasfromându-l din unul proporţional în unul mixt”, se arată pe pagina online unde a fost lansată petiţia.
 
Autorii petiţiei consideră că în condiţiile în care Tănase face partizanat politic, el nu mai poate să se afle la şefia Curţii Constituţionale.
 
„În condiţiile în care preşedintele CC face deschis, sfidând orice norme şi cutume democratice, partizanat politic, dlui nu mai poate ocupa postul de Preşedinte CC (cred că şi de judecător CC), un post care presupune o clară neimplicare în viaţa politică. Nu poţi fi arbitru constituţional jucând în echipa unui actor politic din ţară. Cerem demiterea dlui Alexandru Tănase din funcţia de Preşedinte al Curţii Constituţionale din Republica Moldova”, se mai arată în textul petiţiei.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP