LIVE

„Dacă Jurnal TV nu e, nimic nu e”; Telespectatori postului participă la un nou flashmob de solidaritate

„Dacă Jurnal TV nu e, nimic nu e”; Telespectatori postului participă la un nou flashmob de solidaritate
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 15.01.2017 12:03
13:30
Update

„Jurnal TV sunt eu!”; Mai mulţi oameni au participat la un flashmob de susţinere a postului de televiziune şi au cerut DEMISIA membrilor CCA // FOTO

„Nu vă atingeţi de Jurnal TV!”, „Noi nu cedăm!”, „Jurnal TV sunt eu” - sunt doar câteva dintre lozincile scandate astăzi în faţa sediului Jurnal TV. Oamenii s-au adunat în cadrul unui flashmob pentru a-şi manifesta susţinerea faţă de postul de televiziune. Asta după ce postul de televiziune a fost ţinta mai multor atacuri, ultimul fiind evacuarea din sediul în care trustul activează de la bun început.

Telespectatorii Jurnal TV veniţi din Chişinău, dar şi din alte colţuti ale ţării, s-au mobilizat pe o reţea de socializare. Cu pancarte în mâini, oamenii au cerut încetarea atacurilor asupra libertăţii presei şi au declarat că Jurnal TV este unica sursă de informare din ţară în care mai au încredere.

Ulterior, oamenii au mers în marş la Consiliul Coordonator al Audiovizualului pentru a cere demisia membrilor instituţiei. „Demisia”, „Jos călăii presei”, „Scuip pe trădători”, „Jos mafia!”, au scandat protestatarii.

Amintim că începând de luni, 16 ianuarie, Jurnal TV va avea o nouă grilă de emisie. Asta deoarece proprietarul centrului de business SkyTower, unde îşi desfăşoară activitatea postul nostru de televiziune, a hotărât să rezilieze unilateral şi necondiţionat contractul de locaţiune şi a obligat Jurnal TV să părăsească sediul.
 

13:08
Update

Mulţimea din faţa Jurnal TV a pornit în marş spre sediul CCA: „Demisia”, „Jos călăii presei”, „Cuib de trădători” scandează oamenii // LIVE

Telespectatorii veniţi astăzi în faţa sediului Jurnal TV pentru a-şi manifesta susţinerea faţă de postul de televiziune supus presiunilor au venit în marş la Consiliul Coordonator al Audiovizualului.

„Demisia”, „Jos călăii presei”, „Scuip pe trădători”, „Jos mafia!”, scandează oamenii.

 

12:52
Update

Conducerea Jurnal TV în faţa telespectatorilor: „Nu este doar un conflict între doi agenţi economici” // LIVE

În faţa oamenilor au ieşit reprezentanţii conducerii Jurnal Trust Media. Directorul trustului, Adrian Gîţu, a reiterat faptul că nu există nicio datorie pentru chiria sediului.

„Chiar dacă se vrea să se creadă că este un conflict  comercial, este de fapt altceva. Acum nu avem nicio restanţă, poate să verifice oricine”, a declarat Adrian Gîţu. „Mă închin pentru acel suport acordat în ultimii şapte ani. Am o presimţire, că de la nucleul cel mic va creşte câte puţin. O să strângem mână de la mână”, a adăugat directorul Jurnal Trust Media.

„Problema Jurnal TV nu se reduce la acest conflict între doi agenţii economici. Toate datoriile au fost achitate. Noi stăm de şapte ani în această clădire, dacă am fi fost rău platnici nu s-ar fi prelungit contractul de locaţiune”, a spus şi fondatorul Jurnal TV, Val Butnaru.

În faţa mulţimii au vorbit şi prezentatorii Jurnal TV. „Este o minune să văd ochii telespectatorilor. Asta ne dă puteri, este o speranţă că ceva, ceva se mişcă. Noi, oamenii, putem decide când pot să ne închidă gura şi dacă pot să o facă. Vă mulţumesc că sunteţi alături de Jurnal TV. Sper astăzi să nu fie ultimul buletin de la ora 19:00”, a spus Dana Ciobanu.

12:22
Update

„Jurnal TV sunt eu!”, scandează oamenii în faţa sediului televiziunii; Mesajul lui Constantin Cheianu adresat lui Plahotniuc // LIVE

„Nu vă atingeţi de Jurnal TV”, „Noi nu cedăm”, „Jurnal TV sunt eu” sunt doar câteva dintre lozincile scandate în acest moment în faţa sediului Jurnal TV.

Telespectatori s-au adunat în cadrul unui flashmob pentru a-şi manifesta susţinerea faţă de postul de televiziune nevoit să-şi schimbe grila de emisie din cauza presiunilor la care este supus.

„Vreau să mă adresez lui Plahotniuc: te-ai speriat de protestele din 2015? Acum o să obţii proteste şi mai îngrozitoare. Priviţi diseară Ora de Ras”, a menţionat Constantin Cheianu. Oamenii scandează „Bravo, Constantin Cheianu”.

Mai mulţi telespectatori ai Jurnal TV, dar şi reprezentanţi ai societăţii civile, s-au adunat la această oră la în faţa sediului televiziunii la un un nou flashmob de susţinere. Asta după ce postul de televiziune a fost ţinta mai multor atacuri, ultimul fiind evacuarea din sediul în care trustul activează de la bun început.

Telespectatorii Jurnal TV veniţi din Chişinău, dar şi din alte colţuri ale ţării, s-au mobilizat pe o reţea de socializare. Cu pancarte în mâini, oamenii cer încetarea atacurilor asupra libertăţii presei şi au declarat că Jurnal TV este unica sursă de informare din ţară în care mai au încredere.

Este al doilea flashmob organizat pentru susţinerea Jurnal TV. Precizăm că vineri mai mulţi oameni au venit la sediul postului de televiziune pentru a-şi exprima solidaritatea faţă de angajaţii Jurnal TV.

Amintim că începând de luni, 16 ianuarie, Jurnal TV va avea o nouă grilă de emisie. Asta deoarece proprietarul centrului de business SkyTower, unde îşi desfăşoară activitatea postul nostru de televiziune, a hotărât să rezilieze unilateral şi necondiţionat contractul de locaţiune şi a obligat Jurnal TV să părăsească sediul.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP