VIDEO

Rudele unei femei care a murit în spitalul din Sângerei acuză medicii de neglijenţă în serviciu

Rudele unei femei care a murit în spitalul din Sângerei acuză medicii de neglijenţă în serviciu
Sursa: jurnal.md Foto: panoramio.com 14.01.2017 21:13
Rudele unei femei de 72 de ani, care a murit acum câteva zile la Spitalul raional Sângerei, îi acuză de neglijenţă pe medicii care au consultat-o pe bătrână. Fiica femeii crede că mama sa a murit pentru că doctorii au tratat-o cu nepăsare, deşi fusese adusă cu o ambulanţă şi se simţea rău. Personalul medical vizat a refuzat să comenteze acuzaţiile, iar Ministerul Sănătăţii a iniţiat o anchetă în acest caz. 

Elena Davidova susţine că mama sa suferea de o afecţiune cardiacă, iar pe 29 decembrie i s-a făcut rău. Speriată, femeia a chemat ambulanţa, dar medicii ar fi ajuns abia peste o oră după preluarea apelului de urgenţă. Fiica bătrânei decedate spune că doctorii au consultat-o şi au dat asigurări că nu are de ce să-şi facă griji. Aşa că au plecat. A doua zi, însă, starea femeii s-a agravat şi ea a fost internată în spital. Fiica ei spune că în prima zi mama sa a fost consultată, iar pe 31 decembrie, în prag de Revelion, medicii ar fi lipsit de la muncă. 

Elena Davidova este convinsă că mama sa a murit din cauza neglijenţei doctorilor.

Potrivit rudelor pacientei decedate, medicii ar fi recunoscut că, înainte de Revelion, în spital nu erau suficienţi angajaţi. 

Mai mult, apropiaţii bătrânei spun că ar fi fost presaţi să nu anunţe poliţia despre acest caz. 

Medicii care au îngrijit femeia de 72 de ani au refuzat să ofere declaraţii, sugerându-ne să ne adresăm administraţiei spitalului. Directorul se afla însă în concediu, iar adjunctul său nu a fost de găsit la serviciu şi nici nu a răspuns la telefon. Contactat de Jurnal TV, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Stela Cheptene, a declarat că instituţia s-a autosesizat în acest caz. A fost creată o comisie specială, care va examina calitatea asistenţei medicale acordate pacientei în cadrul Spitalului raional Sângerei. 

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP