Astfel, Andrei Năstase a făcut şi un îndemn: „În aceste vremuri dificile pentru patria noastră, vă îndemnăm să ne unim şi să ne consolidăm poziţiile. Acum, doar o societate unită a Republicii Moldova poate şi trebuie să-şi întoarcă ţara, care a fost capturată. Să o întoarcă cetăţenilor şi urmaşilor lor”.

„Republica Moldova se află în pragul unei catastrofe social-economice şi demografice. Regimul oligarhic, care guvernează la momentul actual ţara, stoarce toată seva din ea. Furtul miliardului, criza profundă a sistemului bancar, deprecierea monedei naţionale, creşterea bruscă a preţurilor practic pentru toate bunurile şi serviciile comunale, proliferarea fără precedent a fenomenului corupţiei, justiţia umilitor de neprofesionistă – toate acestea lovesc buzunarele şi demnitatea oamenilor de toate etniile care locuiesc în Moldova. Peste o treime din populaţie şi o mare parte dintre persoanele apte de muncă au fost alungate din ţară în căutarea unei vieţi mai bune. Au fost distruse zeci de mii de familii. Sute de mii de copii cresc fără unul sau chiar fără ambii părinţi”, mai spune Andrei Năstase.

În acest context, preşedintele Platformei DA menţionează: „Republica Moldova este casa noastră care, din păcate, a fost capturată de o ceată de bandiţi. Scopul tuturor cetăţenilor, indiferent de naţionalitate, este eliberarea casei de invadatori şi aducerea ei în ordine”.

Vă prezentăm mai jos mesajul integral al lui Andrei Năstase:

Stimaţi concetăţeni, în cei 25 de ani de independenţă a Republicii Moldova la putere s-au aflat în mare parte conducători care făceau tot posibilul pentru dezbinarea societăţii după criterii etnice, lingvistice şi geopolitice. O astfel de societate este mai uşor de manipulat, într-o asemenea atmosferă se fură mai uşor. De-a lungul acestei perioade nicio guvernare nu a avut grijă să creeze condiţii viabile pentru o cooperare eficientă între toate grupurile etnice care locuiesc în această ţară multinaţională.

În consecinţă, casa noastră comună – Republica Moldova se află în pragul unei catastrofe social-economice şi demografice. Regimul oligarhic, care guvernează la momentul actual ţara, stoarce toată seva din ea. Furtul miliardului, criza profundă a sistemului bancar, deprecierea monedei naţionale, creşterea bruscă a preţurilor practic pentru toate bunurile şi serviciile comunale, extinderea fără precedent a fenomenului corupţiei, justiţia umilitor de neprofesionistă – toate acestea lovesc buzunarele şi demnitatea oamenilor de toate etniile care locuiesc în Moldova. Peste o treime din populaţie şi o mare parte dintre persoanele apte de muncă au fost alungate din ţară în căutarea unei vieţi mai bune. Au fost distruse zeci de mii de familii. Sute de mii de copii cresc fără unul sau chiar fără ambii părinţi.

Locuitorii acestei ţări au un singur duşman, care nu are naţionalitate – mafia lui Plahotniuc. Moldova nu va mai putea face faţă actualei guvernări. Suntem la limită. Acest regim nu are niciun plan de dezvoltare. Se agaţă cu tentaculele sale de putere şi de orice posibilitate de a jefui ţara până la ultimul bănuţ. Pentru aceasta el continuă să aţâţe spiritele între persoanele de diferite naţionalităţi, în speranţa că cei din urmă vor uita rădăcinile răului. Prin intermediul mass-media controlată, Plahotniuc foloseşte metodele propagandistice ale lui Goebbels şi încearcă să inoculeze în societate ideea unei lupte interetnice şi geopolitice. Oligarhia a memorat foarte bine principiul „dezbină şi stăpâneşte”. Între timp, mafia internaţională, prin intermediul diferitelor scheme economice, stoarce ultimii bani ai poporului.

Republica Moldova este casa noastră care, din păcate, a fost capturată de o ceată de bandiţi. Scopul tuturor cetăţenilor, indiferent de naţionalitate, este eliberarea casei de invadatori şi aducerea ei în ordine. Aceste lucruri pot fi realizate doar dacă ne vom axa pe:

- schimbarea regimului actual prin intermediul alegerilor prezidenţiale şi parlamentare anticipate;
- aducerea în faţa justiţiei şi confiscarea averii celor care ani de-a rândul ne-au jefuit;
- întoarcerea banilor furaţi în sistemul bancar şi trezoreria statului;
- realizarea reformelor majore pentru binele cetăţenilor Republicii Moldova.

Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr şi eu, în calitate de candidat la alegerile prezidenţiale, avem sarcina de a unifica populaţia Republicii Moldova şi a depăşi toate obstacolele care ne dezbină.

Stimaţi concetăţeni! În aceste vremuri dificile pentru patria noastră, vă îndemnăm să ne unim şi să ne consolidăm poziţiile. Acum, doar o societate unită a Republicii Moldova poate şi trebuie să-şi întoarcă ţara, care a fost capturată. Să o întoarcă cetăţenilor şi urmaşilor lor.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.