„Am vorbit cu Petkov, am vorbit şi cu fostul deputat Ştefan Urâtu care a fost deţinut politic al regimului de la Tiraspol. Ambii spun că există o teamă din partea actualului guvern în legătură cu nemulţumirea populară care este legată de corupţie, de acest miliard de dolari care a dispărut din trei bănci din Republica Moldova şi care reprezintă 1/6 din Produsul Intern Brut şi de faptul că, probabil, se apropie alegerile prezidenţiale”, a continuat jurnalistul.

Cât despre parada în sine, Petru Clej a spus: „Ceea ce m-a uimit era tonul festivist, oamenilor li se cerea să chiuie. Adică, semăna foarte mult cu o paradă sovietică ceea ce s-a întâmplat astăzi la Chişinău. Şi lucrurile trebuie puse puţin în context, suntem în anul 2016. Aceasta mergea în 1996, în 2001, în 2006. Acum am trecut peste lucrurile acestea.”

„Iritarea cea mai mare a provocat-o prezenţa fără precedent şi în număr uriaş a forţelor de ordine, care au împiedicat. Înţeleg, era o paradă, dar dacă te uitai la televizor, vedeai numai participanţii la această festivitate şi dincolo nu mai era nimeni pe trotuare, pentru că era blocat de forţele de ordine. Pentru cine este demonstraţia? Pentru uzul telespectatorilor? Că este toaleta făcută toaletă ca să nu se vadă? Oamenii care au venit acolo să se bucure de această sărbătoare nu au avut acest prilej”, a punctat jurnalistul.