În mesajul său, membrul Platformei DA aminteşte despre o sesizare precedentă, făcută pe 17 iunie curent, privind starea de captivitate a organelor de drept din Republica Moldova. Mai exact, sesizarea se referea la faptul că Ministerul de Interne a făcut presiuni teribile asupra deţinuţilor politici arestaţi în mod ilegal de regimul autoritar pentru a-i determina să facă depoziţii false împotriva lui Vasile Năstase şi a altor lideri ai Platformei DA.

„Reiterez că pe 24 aprilie personal am depus toate eforturile pentru a convinge cetăţenii provocaţi de poliţie, dar în special de detaşamentele paramilitare ale lui Plahotniuc să se retragă din strada Bulgară şi să-şi continue traseul prestabilit de cetăţeni către GBS, lucru care a reuşit. Folosirea gazelor paralizante, lovirea bătrânilor, incitarea oamenilor şi aruncarea cu pietre au fost câteva dintre acţiunile scutierilor şi sportivilor plătiţi de Plahotniuc cu sume între 500 şi 1200 de lei pentru fiecare persoană care a acceptat să provoace protestatarii”, spune jurnalistul.

Totodată, Vasile Năstase vorbeşte despre intimidările la adresa jurnaliştilor Constantin Cheianu şi Natalia Morari, dar şi la persecutarea fostului angajat al Poştei Moldovei, Sergiu Cibotaru, care a dezvăluit schema de contrabandă cu anabolizante prin intermediul PM şi care a fost reţinut chiar în momentul în care mergea la Parlament pentru a depune probele la Comisia parlamentară. Ultimul exemplu este cu totul şi cu totul ieşit din comun, susţine Vasile Năstase, referindu-se la tentativa de mituire şi cumpărare a protestatarului Gheorghe Toma din Paşcani, Hânceşti.

„Sesizez Procuratura Generală, MAI, SIS să intervină prompt în depistarea indivizilor respectivi. De asemenea, cer Serviciului de Informaţii şi Securitate să verifice minuţios şi să-mi răspundă în termeni legali dacă mobilul meu a fost sau este ascultat, de către cine şi în ce condiţii, dacă automobilul meu este urmărit, de cine şi de ce şi cine şi în ce condiţii exercită filajul surprins în mai multe rânduri în privinţa mea şi a familiei mele”, scrie jurnalistul. Vedeţi mai jos sesizarea: