„Am văzut o copie a unui document din corespondenţa diplomatică (vă daţi bine seama cum acesta a ajuns în mâinile trollilor plohotniukişti), în care se vorbeşte despre unele eventuale „investigaţii”. Asemenea adresări din partea moldovenească au fost multiple în ultimii ani, începând cu 2011. De fapt, tot Ministerul de Externe al RM, ca instrument personal al lui Plahotniuc în lupta acestuia cu inamicii, şi, în special, Ambasada RM în Germania, se ocupă intens ba de extrădare, ba de crearea altor probleme. Aşa e când ai o ţară, ai şi Ministerul de Externe”, a comentat Viorel Ţopa.

„Acum încă nu ştiu cum exact să interpretăm limbajul diplomatic din copia menţionată, dar nu am îndoieli că, în cel mai scurt timp, totul se va clarifica, aşa cum s-au dovedit goale toate insinuările presei plohotniukiste de până acum. El simte că i se apropie sfârşitul şi face nervi”, a mai spus omul de afaceri.

Totul după ce pe un portal pro-Plahotniuc a publicat astăzi o scrisoare despre care se spune că a fost emisă de „oficiali germani” şi că aceasta ar confirma existenţa unor dosare penale pe numele celor doi oameni de afaceri.

Precizăm că Victor Ţopa şi Viorel Ţopa au fost condamnaţi în 2011 la 10, şi, respectiv, 8 ani de închisoare, după ce anterior au făcut în presă mai multe dezvăluiri legate de activităţile controversatului oligarh Vladimir Plahotniuc. Cei doi s-au mutat cu traiul în Germania, unde locuiesc de 6 ani. Din 2011 şi până în prezent, instituţiile de drept din RM, controlate de Vladimir Plahotniuc, au trimis în nenumărate rânduri în Germania cereri de extrădare a celor doi oameni de afaceri.