„Mă tem pentru siguranţa oamenilor care îmi sunt dragi. Or, au fost ameninţate şi închise persoane apropiate. Şi eu am fost ameninţat că voi fi dat în căutare.”

Dat în căutarea pentru ce?

Nu contează. Este suficient ca cineva să declare că am fost implicat. Şi doamna Beţişor (procuror CNA – n.r.) va emite o ordonanţă cu privire la punerea sub acuzare. Asta e justiţia de azi. Astăzi nu există un guvern legitim care ar acţiona în baza Constituţiei, nu există nici deputaţi, nici judecători, nici procurori independenţi”, declara Platon acum patru luni.

Reporterii RISE Moldova s-au întâlnit cu Veaceslav Platon într-un hotel de lux din Kiev. Fost deputat şi unul dintre cei mai controversaţi businessmani din Republica Moldova, Platon locuieşte în capitala Ucrainei. Interviul a avut loc pe 24 martie 2016, cu patru luni înainte ca autorităţile moldoveneşti să-l includă în lista celor mai căutate persoane.

Ieri, 25 iulie, procurorii moldoveni au anunţat oficial că omul de afaceri este suspectat de implicare în delapidare şi spălare de bani prin intermediul sistemului bancar din Republica Moldova. Ulterior Platon a venit cu o reacţie prin care a negat orice implicare a sa în jaful din sistemul bancar şi a declarat că dosarul penal pe numele său a fost deschis la comanda oligarhului Vladimir Plahotniuc. Prin aceste acţiuni, se urmăreşte devierea atenţiei publice de la adevăratul beneficiar al furtului - Plahotniuc, susţine Platon.
 
Astăzi în presă a apărut informaţia că un cetăţean al Republicii Moldova a fost reţinut la Kiev, după ce a fost dat în căutare internaţională. Până în acest moment autorităţile competente din ţara noastră nu au confirmat că persoana reţinută ar fi Veaceslav Platon.