La eveniment au fost prezenţi aproximativ 500 de locuitori ai municipiului Chişinău. Oamenii au semnalat mai multe probleme pe care le are în prezent capitala şi au votat pentru constituirea grupului de iniţiativă.

În fruntea grupului de iniţiativă pentru organizarea referendumului de demitere a primarului Dorin Chirtoacă a fost ales activistul civic Victor Chironda.
Reprezentanţii societăţii civile susţin că această iniţiativă este o modalitate de a lupta cu fenomenul corupţiei, care s-a înrădăcinat în Chişinău şi în întreaga ţară.

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a spus că este vorba despre un spectacol regizat şi nu a participat la şedinţă, deşi a fost invitat. Potrivit organizatorilor, grupul de iniţiativă urmează să fie înregistrat miercuri, 20 iulie, de către instanţa de judecată. Ulterior, Comisia Electorală Centrală va elibera listele de subscripţie. Pentru a iniţia plebiscitul, trebuie să fie colectate cel puţin 65 de mii de semnături ale locuitorilor municipiului Chişinău, timp de patru săptămâni.