„Vor să lichideze patenta în toate domeniile de activitate şi să introducă noţiunea de liber profesionalist. Cum poate un cioban, un comerciant să fie un profesionalist liber?”, a declarat în faţa executivului o protestatară.

Micii antreprenori susţin că această prevedere îi scoate în afara legii şi îi obligă să-şi părăsească familiile pentru a merge la muncă peste hotare. Manifestanţii au scandat „Vrem să muncim acasă” şi „Cerem aviz pozitiv”.

„Protestele vor continua. Ne-am convins iar că Ministerul Economiei şi reprezentanţii acestuia sunt predispuşi să nu acorde libertăţi economice, să se considere că sunt exclusiv cunoscători, Însă, de fato, reforme nu avem, politicile sunt antireforme şi tot ce se face se face în dauna cetăţeanul şi în dauna micului business. Promisiunile lor sunt foarte făţarnice”, a declarat preşedintele Asociaţiei Micului Business din Moldova, Eugen Roşcovan.

Amintim că recent Comisia parlamentară economie, buget şi finanţe a avizat pozitiv iniţiativa privind abrogarea interdicţiei de a activa în bază de patentă începând cu 1 ianuarie 2017. Însă, pentru ca această iniţiativă să poată fi votată în Parlament este necesar avizul pozitiv al Guvernului.

Anterior, reprezentanţii asociaţiei l-au criticat dur pe şeful guvernului Pavel Filip, despre care spun că vorbeşte la televiziuni despre protejarea mediului de afaceri şi crearea locurilor de muncă, în realitate însă nu face nimic. Din contra, prin acţiunile sale, actuala guvernare distruge agresiv micul business, ignorând condiţiile Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, au menţionat oamenii de afaceri.

Micii întreprinzători au ieşit în stradă de mai multe ori, cerând autorităţilor dreptul de activitate în baza patentelor.