La rândul ei, conducerea formaţiunii i-a îndemnat pe localnici să-şi unească forţele şi să pună umărul la scoaterea statului din captivitate, iar prima şansă, în acest sens, o constituie scrutinul prezidenţial. 

La discuţiile din Căuşeni au participat atât membri ai Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, cât şi reprezentanţi ai structurii civice.

„La nivel naţional totul este capturat, totul se foloseşte ca o bâtă împotriva celor care au deconspirat furtul miliardului, au deconspirat spălările de 20 de miliarde de dolari în ţară. Încă următorii 25 de ani trebuie să mai plătim miliardele pe care le-a furat Plahotniuc şi toată clica lui banditească în ultimul timp. Este inacceptabil! Niciun regim nu a reuşit să îngenuncheze pentru totdeauna un popor. Avem exemple în istorie, îl avem pe Milosevic, Gaddafi, Ceauşescu sau alţi criminali din istorie care au plecat. Noi o să-l ducem pe ăsta unde trebuie să ajungă, o să-i asigurăm cel mai echitabil proces pe lumea asta!”, a declarat liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

La rândul lor, localnicii din Căuşeni îşi pun speranţa într-un viitor mai bun pentru Moldova după scrutinul prezidenţial şi sunt convinşi că Platforma DA poate să aducă schimbarea.

Prim-vicepreşedintele PD, Vladimir Plahotniuc, nu a răspuns la telefon pentru a comenta acuzaţiile.