„Distincţia le-a fost acordată medicului Mihaela Dumea, pilotului Ilie Doru Gavril, asistentului medical Adrian-Gabriel Sandu şi copilotului Constantin Voicu Şocae în semn de înaltă apreciere şi recunoştinţă pentru îndeplinirea ireproşabilă a datoriei de serviciu, precum şi pentru curajul, dârzenia şi spiritul de sacrificiu manifestate la salvarea de vieţi omeneşti în situaţii excepţionale”, se arată într-un comunicat al preşedinţiei.

„Ordinul Republicii" este distincţia de stat supremă şi se conferă pentru merite excepţionale în toate domeniile de activitate întru binele Patriei şi al omenirii.

Amintim că ieri elicopterul SMURD s-a prăbuşit pe 2 iunie într-o zonă împădurită în raionul Cantemir. În consecinţă, cei patru membri ai echipajului, pilotul, copilotul, medicul şi asistentul, au murit pe loc. Menţionăm că acelaşi echipaj a intervenit în prima jumătate a zilei în Moldova. Salvatorii din Iaşi au preluat o bătrână din Vulcăneşti, care suferea de insuficienţă renală şi respiratorie, şi au transportat-o la Spitalul de Urgenţă din capitală.