„Azi-noapte, la ora 12:00, trupurile au fost duse la autopsie la Chişinău. Acum sunt pregătite să fie transportate în orice moment la Iaşi sau Bucureşti, oriunde se va decide”, a adăugat Mihail Harabagiu.

Secretarul de stat din MAI Raed Arafat a ajuns în această dimineaţă, alături de specialişti români în aviaţie, dar şi criminalişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în Republica Moldova, la locul în care joi elicopterul SMURD s-a prăbuşit.

În această dimineaţă cercetarea la faţa locului va fi reluată de echipe comune de specialişti români şi moldoveni. În Republica Moldova a fost trimis şi un laborator criminalistic dotat cu tehnică necesară pentru cercetarea unui astfel de eveniment şi cu Unitatea Mobilă pentru Identificarea Victimelor Dezastrelor.

Amintim că un elicopter SMURD s-a prăbuşit ieri în preajma localităţii Haragîş, raionul Can­te­mir. Potrivit informaţiilor Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, toţi cei 4 membrii ai echipajului: pilotul, copilotul, medicul şi paramedicul au decedat.

Aeronava SMURD şi personalul medical aparţin departamentului de la Iaşi.