Chirtoacă a putut chiar să facă analogie dintre prăbuşirea elicopterului cu perioada sovietică, deportările şi moartea Doinei şi a lui Ion Aldea-Teodorovici.

„Personal percep ceea ce s-a întâmplat ca fiind o jertfă pe altarul Unirii, pe altarul reîntregirii neamului românesc sau cel puţin a integrării europene a Republicii Moldova. La fel ca jertfa celor împuşcaţi în 1940 la ocupaţie, a celor deportaţi în 1941 şi 1949, a celor închişi în GULAG-ul sovietic, la fel ca jertfa Doinei şi a lui Ion, a celor de la 7 aprilie 2009, a lui Victor Nour, tânărul omorât la Iaşi,” scrie primarul în postarea sa.


 
Mesajul său a stârnit un val de critici referitor la conţinutul postării şi la adresa sa

„Dorin, matinca ai probleme... Care altar si care unire!? Traiesti in trecut si visezi pietre... Uite sub nas, uite ce se face pe stefan, bodaproste de alexandri plin de borti si in reparatie de doi ani. Russo a fosr reparat deja de doua ori. Ai soviste si nu umbla cu prostiile, ocupa-te de oras...”

„Stupefiat de mesajul tău , Dorine, întoarce-mi votul înapoi şi pleacă...”

„Inteligenţă emoţională este nulă la acest primar. Sa faci asemenea analogii ca să-ţi speli imaginea este o insensibilitate majoră.”

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.