„Fac afaceri, îşi duc copiii la şcoală, trăiesc ca nişte oameni civilizaţi, nu se ascund. Nu există nicio frică, pentru că autorităţile germane se bazează pe principii, drept şi lege, nu pe eforturile depuse de miniştrii de justiţie din RM care se perindă şi tot trimit cereri de extrădare”, a declarat Andrei Năstase în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Totodată, Andrei Năstase a declarat că justiţia germană a recunoscut că dosarele deschise celor doi oameni de afaceri Republica Moldova sunt „politice”.

Liderul DA a dat asigurări că Victor Ţopa şi Viorel Ţopa nu sunt interesaţi să se implice în politică şi că vor rămâne în Germania şi după ce regimul Plahotniuc va pleca de la putere, scrie Independent.md.

Victor Ţopa şi Viorel Ţopa au fost condamnaţi în 2011 la 10, şi, respectiv, 8 ani de închisoare, după ce anterior au făcut în presă mai multe dezvăluiri legate de activităţile controversatului oligarh Vladimir Plahotniuc. Cei doi s-au mutat cu traiul în Germania, unde locuiesc de 6 ani.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.