Mecanismul nou de salarizare este bazat pe performanţele profesionale individuale de muncă şi pe calitatea muncii depuse. Venitul salarial al cadrelor medicale va fi format din salariul fix şi partea variabilă a salariului, supliment stabilit pentru competenţe profesionale şi nivelul de realizare a indicatorilor de performanţă.

„De fapt are loc schimbarea conceptuală. Din 2004, odată cu introducerea sistemului de asigurare obligatorie a asistenţei medicale, au fost separate sursele de plată a medicilor. Cei care lucrează în spitale, policlinici, în centrele de sănătate erau plătiţi din bugetul de asigurări medicale, iar cei care sunt bugetari şi lucrează în spitale departamentale, în instituţii şcolare, preşcolare, în sistemul supravegherii de stat a sănătăţii publice erau salarizaţi după un alt mecanism pe principiul bugetarilor. Acum schimbăm noţiune de „salariu tarifar” pe „salariu de funcţie”. Deci dacă eşti medic-chirurg, singura diferenţă faţă de un alt coleg cu aceeaşi funcţie este vechimea în muncă”, a declarat ministrul Sănătăţii Ruxanda Glavan.

„Cea mai mare creştere salarială o vor simţi tinerii specialişti care au o vechime în muncă de până la 10 ani. Având în vedere că va avea loc creşterea pe salariul de funcţie, nu putem delimita exact cât va creşte salariul unui chirurg sau al unui medic de familie. Pentru tinerii specialişti, pentru 80 la sută de categorii salariile se vor dubla. Pentru specialiştii cu o vechime în muncă mai mare de 20 de ani, creşterea va fi mai mică. În mediu, salariile vor creşte cu 20 la sută”, a adăugat Glavan. 

Potrivit proiectului, salariul mediu pentru un angajat din asistenţa medicală spitalicească se va majora în mediu cu circa 34%, de la 3245 lei la 4344 de lei

Salariul mediu pentru un angajat din asistenţa medical specializată de ambulator se va majora în mediu cu circa 23% sau de la 3339 de lei la 4108 lei.

În cazul angajaţilor din serviciul de asistenţă medical urgentă prespitalicească, salariul mediu se va majora cu 36,2% sau de la 3864 de lei la 5262 de lei. Majorarea salariului mediu se argumentează prin faptul că sporul la salariu pentru orele de noapte şi sărbători vor fi achitate din salariul de funcţie. Conform calculelor prealabile, costul unei ore de noapte se majorează în mediu cu 50%.

Salariul mediu pentru angajaţii din asistenţa medicală primară se va majora în mediu cu circa 10%, de la 4364 de lei la 4786 de lei.

De majorări salariale vor beneficia circa 50 657 de angajaţi în sistemul medical.

Pentru 2016, fondul de bază pentru achitarea serviciilor medicale curente va fi majorat cu 13,2% sau cu circa 648,7 milioane de lei. Cheltuielile necesare pentru majorarea salariului din 1 iulie se estimează la circa 231,4 milioane de lei, ceea ce constituie doar 35,7% din majorarea planificată.