Întâlnirea s-a desfăşurat la Casa de Cultură din oraşul Floreşti. Conducerea Partidului Platforma DA afirmă că funcţia de preşedinte este una cheie întrucât şeful statului dispune de multe pârghii.

„Trebuie să înţelegem: de la cap se împute peştele şi ţara noastră trebuie scoasă din captivitate anume de acolo. Dacă acolo va fi regulă, va fi regulă şi mai jos, inclusiv în justiţie. Eu cred că împotriva oricărui rău se poate găsi o armă. Iar arma noastră împotriva lor este unitatea noastră. Trebuie să ne pătrundem de necesitatea scoaterii din captivitate a unei instituţii fundamentale – Preşedinţia”, a declarat liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase.

La dialog au participat şi membri ai Platformei Civice Demnitate şi Adevăr.

Prezent la eveniment, editorialistul Constantin Cheianu a spus că alegerile prezidenţiale ar putea fi ultima şansă de a ne salva.

Localnicii din Floreşti spun că vor un stat fără corupţie şi au venit cu un mesaj de susţinere pentru formaţiunea Platforma Demnitate şi Adevăr. Marian Lupu şi Vladimir Plahotniuc, vizaţi în declaraţii, nu au răspuns la telefon pentru a-şi exprima punctul de vedere. 

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.