Potrivit preşedintelui Platformei DA, acest proiect de lege este un document absolut neargumentat, iar guvernarea nici nu a încercat să discute această problemă majoră cu poporul.
 
Topul continuă cu ştirea CSJ a respins solicitarea de suspendare a executării hotărârii CSM în privinţa Domnicăi Manole: „Este preţul plătit pentru o justiţie corectă şi echitabilă”  care a fost citită de peste 18 mii de internauţi.

Curtea Supremă de Justiţie a respins astăzi solicitarea de suspendare a executării hotărârii CSM, prin care s-a dat acordul pentru începerea urmăririi penale a Domnicăi Manole.

Magistrata, care s-a ales cu dosar penal pentru că a dat câştig de cauză Platformei Demnitate şi Adevăr în litigiul cu CEC privind desfăşurarea referendumului, a contestat la Curtea Supremă de Justiţie decizia Consiliului Superior al Magistraturii prin care i-a fost ridicată imunitatea. 
 
Cu peste 16 de mii de vizualizări, următorul articol în top este „Brexit, posibile consecinţe pentru Republica Moldova: Viitorul pentru sutele de mii de moldoveni care muncesc pe teritoriul britanic este incert”.

Ieşirea Marii Britanii din UE va avea consecinţe directe nu doar pentru comunitatea europeană, ci şi pentru Moldova. Primele efecte s-au făcut deja simţite. Lira sterlină şi euro au căzut brusc la bursele internaţionale, iar acest fapt dă undă verde speculaţiilor la nivel local. Sunt declaraţiile invitaţilor emisiunii „Ora Expertizei” de la Jurnal TV, care au mai menţionat că viitorul este incert pentru sutele de mii de moldoveni care muncesc pe teritoriul britanic. 

„Moldovenii se întreabă care va fi soarta acestora cu cetăţenie română, care deja sunt stabiliţi de ani buni, care plătesc taxe care au copii născuţi în UK. Plus şi studenţii îşi fac griji dacă taxele şi aşa mari vor creşte acum şi mai mult. Şi e trist pentru noi, pentru cei care am plătit foarte mult pentru studii care plătim acum în taxe şi care simpţim că ne-am integrat foarte bine în societatea britanică să ne simtim acum excluşi”, a menţionat preşedintele Asociaţiei Moldovenilor din Marea Britanie, Laura Sile.
 
În topul celor mai citite ştiri se află şi Andrei Năstase, în vizită de lucru la Berlin: „Guvernanţii RM persecută liderii partidelor de opoziţie şi arestează protestatarii paşnici, alunecând spre un regim dictatorial”. Acest subiect a acumulat aproape 13 de mii de vizualizări.

Regimul oligarhic, pretins pro-european, mimează reformele şi îndeplinirea condiţionalităţilor pentru deblocarea finanţării externe, precum şi a angajamentelor asumate prin semnarea Acordului de Asociere cu UE şi a celui de Liber Schimb. În spatele unor declaraţii frumoase despre consolidarea instituţiilor democratice şi chiar a unor legi votate recent, guvernarea persecută liderii partidelor de opoziţie şi arestează protestatarii paşnici alunecând spre un regim dictatorial.

Declaraţiile aparţin preşedintelui Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, şi au fost făcute întrevederilor pe care le-a avut la Berlin cu înalţi funcţionari germani şi prieteni ai Republicii Moldova, precum şi cu reprezentanţi ai diasporei. Liderul PPDA s-a aflat în capitala Germaniei în perioada 21-23 iunie.
 
„Dosarul Filat, pe ultima sută de metri: Beţişor solicită 19 ani de închisoare pentru fostul premier” este ultima ştire din top, cu peste 11.000 de accesări.
 
Procurorul Adriana Beţişor a anunţat că a solicitat 19 ani de închisoare pentru fostul premier Vladimir Filat. Totodată, procurorul cere şi o amendă în valoare de până la 3000 de unităţi convenţionale, precum şi privarea dreptului de a deţine anumite funcţii publice pe o perioadă de 5 ani. La fel, se solicită şi confiscarea bunurilor obţinute ilegal.

Beţişor a menţionat că pe 27 iunie va fi o nouă şedinţă de judecată. „Pe 27 iunie, Vladimir Filat va avea ulti­mul cuvânt. Până acum nu a făcut nicio decla­ra­ţie, nu şi-a recu­noscut vina şi ple­dează nevi­no­vat”, a spus aceasta.