Astfel, pentru a soluţia problema, premierul Pavel Filip a anunţat că familiile ale căror locuinţe au fost afectate de grindina puternică de aseară vor primi material de construcţie. Este vorba despre foi de ardezie. 

Ulterior, în localităţile Petreşti, Medeleni, Todireşti, Romanovca, Bumbăta, Blindeşti şi Valea Mare din raionului Ungheni au ajuns mai multe camioane cu foi de ardezie, necesare pentru reparaţia caselor distruse.

Doar că, foile de ardezie sau alte materiale şi articole de construcţii care conţin azbest urmează să fie interzise în Republica Moldova, după ce Guvernul a aprobat un proiect de lege în acest sens cu scopul de a proteja mediul ambiant şi de a reducere impactul poluării asupra sănătăţii omului. Totodată, Legea care interzice foile de ardezie şi alte produse din azbest a trecut de prima lectură în Parlament. 

Materialele de construcţie ce conţin azbest sunt foarte periculoase pentru sănătate. Studiile internaţionale care au demonstrat că inhalarea fibrelor de azbest poate provoca cancerul pulmonar. Potrivit unui studiu, circa 2 milioane de moldoveni sunt supuşi riscului de a se îmbolnăvi de cancer pulmonar, provocat de fibrele de azbest, care se conţin în foile de ardezie.

Uniunea Europeană a interzis utilizarea produselor ce conţin azbest încă din 2005. În România, în scopul protecţiei sănătăţii populaţiei şi a mediului, de la 1 ianuarie 2007 au fost interzise „toate activităţile de comercializare şi de utilizare a azbestului şi a produselor care conţin azbest”.