Vitalie Grabovschi a spus că în timpul verificărilor, administratorul imobilului a fost amendat şi i s-a cerut să înlocuiască sistemul de alarmă şi reţeaua electrică. Acesta a înlocuit doar sistemul de alarmă şi anume graţie acestui fapt s-a declanşat alarma când a izbucnit incendiul. Cât ţine de reţeaua electrică, potrivi lui Grabovschi, administratorul imobilului a reparat-o doar parţial.

Cauzele incendiului încă nu au fost stabilite. Anterior, pompierii anunţau că sunt luate în calcul trei versiuni ale izbucnirii incendiului. Ar fi vorba despre un scurtcircuit în reţeaua electrică, încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea şi instalarea echipamentului electric, dar şi aducerea sursei de foc din exterior.

Amintim că incendiul a izbucnit în noaptea de 25 mai, la un magazin aflat în proprietate privată, situat pe teritoriul Pieţei Centrale. Ca urmare a arderii au fost afectate 1200 de metri pătraţi din suprafaţa acoperişului, dar şi bunurile materiale din interiorul încăperilor de la etajul doi.