„În discuţiile pe care le-am avut cu proprietarul, mi s-a transmis că pierderile se cifrează la 500 de mii de lei”, a declarat Balan.

Potrivit responsabilului, flăcările au avut o intensitate mare din cauza unei încăperi de lemn situată la etajul doi al centrului comercial.

„Persoana de serviciu a raportat că incendiul a izbucnit în interiorul clădirii. Până la sosirea pompierilor, grupul de lucru în caz de incendii de pe teritoriul Pieţei Centrale a încercat să oprească extinderea flăcărilor”, a adăugat directorul.

Amintim că un incendiu a devastat noaptea trecută un magazin de electrocasnice din Piaţa Centrală. La faţa locului au intervenit 130 de pompieri şi 16 autospeciale. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, pompierii au anunţat trei cauze preliminare ale izbucnirii focului. Printre ipoteze se numără scurtcircuitul, dar şi incendierea, însă deocamdată toate ipotezele sunt analizate. „Trei versiuni care au putut provoca incendiul: scurtcircuit, defecte ale echipamentului electric şi factorul uman”, a declarat reprezentantul Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale.