Cea mai preferată destinaţie este Bulgaria şi asta pentru că, e şi cea mai ieftină. O vacanţă de o săptămână în această ţară costă 140 de euro pentru o persoană, iar un sejur de 7 zile în Grecia, aproximativ 300 de euro. Pachetul include cazare, transport, masă şi asigurare medicală.

Deşi în alţi ani era foarte solicitată, acum România este mai puţin atractivă. Cazarea, transportul şi masă de trei ori pe zi, timp de o săptămână pe litoralul românesc, costă 200 de euro. Din cauza numeroaselor conflicte din Turcia şi Ucraina, aceste destinaţii nu mai sunt solicitate, aşa că agenţiile au micşorat preţurile. Astfel, pentru şapte zile petrecute pe litoralurile turceşti trebuie să scoţi din buzunar până la 250 de euro, iar pe cele ucrainene, 140 de dolari.

Deşi ofertele par a fi avantajoase, unii turişti riscă să nu vadă marea în această vară. Oamenii spun că sunt afectaţi de criza financiară din ţară. Pentru alţii, dorinţa de relaxare şi noi aventuri e prea mare, aşa că nu renunţă la vacanţă.

Moldovenii, care preferă să plece în vacanţa pe litoraluri mai exotice, vor cheltui mai mulţi bani. Astfel, un sejur de 7 zile în Sri Lanka costă circa 500 de dolari, în Dubai - aproximativ 400 de dolari, iar în Egipt - până la 300 de dolari. Potrivit Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, numărul de rezervări pentru sezonul estival s-a micşorat în acest an cu aproximativ 20 la sută, comparativ cu anii precedenţi.