„De zece ori mai mulţi poliţişti păzeau casa şi oficiul marchizului de Karabas de la Grozeşti, comparativ cu clădirea Guvernului. Trebuie să nu ai nimic uman ca să pui la Global Business Centre în primul rând al cordonului de poliţişti nişte băieţaşi studenţi la Academia de Poliţie şi, pe lângă asta, să amplasezi alături, fără niciun rost, nişte autobuze, ca să provoci protestatarii să le răstoarne peste primul rând de poliţişti. Eu n-o să uit niciodată ochii acestor băieţi poliţişti. Le era foarte frică. Şi mie. Am înţeles că fiara a încercat să ne transforme pe noi în animale atunci când a scos nişte poliţişti fără experienţă în faţa mulţimii înfuriate”, afirmă Alexandru Slusari.

Potrivit lui, evenimentele de ieri au demonstrat clar că Republica Moldova s-a transformat deja într-un stat poliţienesc. „Zilele trecute spuneam că ne îndreptăm spre un stat poliţienesc. Am greşit. Noi deja trăim într-un stat poliţienesc. Pur şi simplu unii nu vor să vadă acest lucru. La ordinul unei singure persoane, poliţia bagă spaima în transportatorii privaţi ca să nu permită transportarea protestatarilor la Chişinău. La indicaţia aceluiaşi om ministrul Transporturilor opreşte toate microbuzele de rută, care transportă pasageri în diferite raioane. Oamenii nu au putut ajunge la Chişinău nici dacă voiau să meargă la rude sau la piaţă. La ce am ajuns!”, mai spune Slusari.

De menţionat că ieri au apărut mai multe informaţii în presă precum că imobilele oligarhului Vladimir Plahotniuc ar fi păzite, pe lângă poliţişti, de zeci de tineri de la Liceul Sportiv şi de la alte instituţii similare.