Potrivit organizatorilor, mitingul va avea un caracter social, dar vor fi enunţate şi revendicări politice. 

Jurnal.md va transmite în direct imagini din inima capitalei, acolo unde vor protesta cetăţenii din toate colţurile ţării.

Precizăm că în ultimele zile au avut loc mai multe mişcări pentru a fi diminuată amploarea protestului. Astfel, în mai multe localităţi din ţară poliţia intimidează cetăţenii mai activi să nu meargă la proteste. Primari democraţi şi liberali organizează festivaluri şi concerte sau adunări în localităţi, cu prezenţa obligatorie, astfel ca lumea să nu ajungă la protestul de la Chişinău. Bloggerul Dumitru Alaiba a şi realizat o „hartă a antiprotestelor PD” care prezintă mesaje ale oamenilor pomeniţi cu poliţistul la uşă sau care reclamă alte acţiuni de intimidare. Totodată, mai multe persoane care distribuiau fluturaşi pentru a invita oamenii la protestul de astăzi ar fi fost intimidaţi de trei poliţişti. 

„E greu, e foarte greu mai ales oamenilor din teritoriu. Bandiţii au recurs la toate josniciile posibile, au inventat festivaluri şi competiţii, scot la bătaie berbeci şi iepuri, plătesc şoferii de microbuze să stea în garaje, propun localnicilor transport să meargă la cimitire”, a declarat Vasile Năstase, membru al Platformei DA.

Amintim că, în ultima perioadă, în mai multe localităţi din ţară au fost organizate mitinguri antiguvernamentale. În acest mod manifestanţii şi-au exprimat nemulţumirea faţă de fărădelegile din ţară. Protestatarii au mai cerut demisia guvernaţilor şi organizarea alegerilor anticipate.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.