Noul manager a mărturisit pentru Sănătate INFO că conduce spitalul încă de la sfârşitul anului trecut şi că el a fost singurul care şi-a înaintat candidatura pentru această funcţie. Ulterior, informaţia a fost confirmată şi de către Ministerul Sănătăţii.

„Ordinul cu privire la ocuparea funcţiei de director la Spitalul Clinic de Psihiatrie a fost semnat şi publicat pe site-ul oficial al Ministerului Sănătăţii încă în luna septembrie, anul trecut. Rezultatele concursului însă nici astăzi nu pot fi găsite pe pagina oficială a autorităţii din Sănătate. Asta deşi ministerul este obligat să facă acest lucru. Contactat de Sănătate INFO, Ministerul Sănătăţii a confirmat faptul că Victor Furtună este noul director la Spitalul de Psihiatrie încă din luna octombrie, fără să precizeze însă de ce rezultatele concursului nu au fost publicate pe site-ul oficial”, adaugă sursa.

„La 22 septembrie 2015 Ministrul Sănătăţii a lansat concursul pentru ocuparea funcţiei de director al Spitalului Clinic de Psihiatrie (ordinul nr. 125 – P § 2 din 21 septembrie 2015). La data de 22 octombrie 2015, urmare susţinerii probelor de concurs dl Victor Furtună a fost desemnat învingător al concursului de ocuparea funcţiei de director. Astfel, prin ordinul 144 – P§1 din 23 octombrie 2015, dl Victor Furtună a fost numit în funcţia de director al Spitalului Clinic de Psihiatrie”, se arată în răspunsul oficial al ministerului.

Sursa precizează că pe site-ul Ministerului Sănătăţii, ultimul anunţ cu privire la acest spital datează din 19 octombrie 2015.