Descoperirea a fost făcută de portalul de ştiri Unimedia, care se întreabă de ce membrii familiei fac declaraţii diferite cu privire la atacul cu grenadă care a vizat locuinţa şefului BNM.

Sursa citată afirmă că bărbatul care se afla în curtea casei lui Dorin Drăguţanu şi care a vorbit cu presa despre deflagraţia produsă este chiar tatăl guvernatorului, Vasile Drăguţanu. Acesta s-a prezentat drept paznicul locuinţei şi le-a spus jurnaliştilor că, în momentul în care s-a produs explozia, familia şefului BNM nu era acasă. 

Asta în timp ce soţia guvernatorul Băncii Centrale a scris pe o reţea de socializare că în momentul producerii deflagraţiei se afla în locuinţă împreună cu întreaga familie.

Dorin Drăguţanu nu a răspuns la telefon pentru a face precizări cu privire la contradicţiile dintre spusele tatălui său şi afirmaţiile soţiei sale, iar Otilia Drăguţanu a refuzat să vorbească cu echipa Jurnal TV.

Amintim că locuinţa guvernatorului a fost ieri ţinta unui atac cu grenadă. Din fericire nimeni nu a fost rănit, fiind deteriorat doar balconul locuinţei. Procuratura Generală a deschis o cauză penală, calificând incidentul drept act terorist.

Contactat astăzi pentru detalii, anchetatorul care instrumentează dosarul, Corneliu Bratunov, a declarat că există imagini surprinse de camere de supraveghere instalate în zonă, care sunt analizate, dar a refuzat să precizeze dacă a fost identificat vreun suspect.