Preşedintele american este convins că acţiunile de voluntariat vor apropia oamenii din toate colţurile lumii. „Chiar acum, voluntarii Corpului Păcii conlucrează cu mici oameni de afaceri din Moldova, predau engleza în Peru şi aduc apă potabilă curată în şcolile din Zambia”, a menţionat Obama.

Totodată, Barack Obama îndeamnă americanii să facă voluntariat, precizând că „împreună vom putea face lumea mai bună pentru toţi”.

Vă prezentăm mesajul integral al preşedintelui american:

Bună tuturor. Lumea de astăzi este mai mică şi mai interconectată ca niciodată şi oferă oportunităţi extraordinare – să facem legătura cu oameni din cele mai îndepărtate colţuri ale lumii şi să le arătăm că America este atentă la ei şi că îi pasă şi că auzim cererea de ajutor. Este esenţa Organizaţiei Corpul Păcii. Viaţa de voluntar al Corpului Păcii nu este uşoară, însă pentru mulţi americani este o experienţă de viaţă – să trăiască şi să muncească în comunităţi din toată lumea, înfruntând cele mai mari provocări ale momentului. Chiar acum, voluntarii Corpului Păcii conlucrează cu mici oameni de afaceri din Moldova, predau engleza în Peru şi aduc apă potabilă curată în şcolile din Zambia.

Deprinderile şi experienţele pe care le vor căpăta le vor păstra toată viaţa, indiferent ce vor face. Te poţi alătura celor 200 de mii de americani în munca de voluntar al Corpului Păcii în peste 100 de ţări.  Poţi face diferenţa, iar împreună putem face lumea mai bună pentru noi toţi.