Astfel, în 2017  ziarul va apărea în fiecare miercuri, într-un format de 16 pagini, care vor include rubricile tradiţionale: „Macroeconomie”, „Finanţe publice”, „Finanţe”, „Bănci”, „Companii”, „Agricultură”, „Imobiliare”, „Opinii”, „IT”, „Auto şi Transporturi”, „Externe”, „Succesul Tău”, precum şi rubrica „Legislaţie”, în care urmează să continue seria de materiale din ciclul „Avocatul Afacerii”.

Decizia de a reveni la formatul independent a fost luată în baza numeroaselor îndemnuri ale cititorilor, care doresc totuşi un ziar economic separat şi nu un supliment la un ziar generalist.

Jurnaliştii de la ECOnomist au hotărât să ofere cititorilor un produs complet, pliat pe necesităţile lor de informare. Totodată, ei aşteaptă să se stabilească o legătură inversă cu cititorii pentru a îmbunătăţi constant calitatea şi conţinutul publicaţiei. În plus, ziarul va fi tot timpul deschis expunerii unor opinii de calitate. 

Abonarea la ziarul ECOnomist se poate face la toate oficiile. Abonamentul pentru o lună costă 24 de lei, pentru trei luni – 72 de lei, pentru jumătate de an – 144 de lei, iar pentru un an – 288 de lei.