Astfel comentează liderul Partidului Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, acţiunile judecătoarei Djeta Chistol, care a respins toate demersurile avocaţilor mandataţi de moldovenii din străinătate care nu au putut să-şi exercite dreptul la vot în turul II al alegerilor prezidenţiale.

Liderul PPDA susţine că ceea ce s-a întâmplat ieri este o nedreptate şi totodată îndeamnă toţi moldovenii din străinătate să se mobilizeze în continuare şi să nu le permită celor de la guvernare să-i batjocorească şi în viitor.

„Este o nedreptate făcută diasporei care este jefuită şi pe această cale, după ce 20 la sută din produsul intern brut al Republicii este format din remitenţele oamenilor noştri din străinătate, care fac contribuţii la păstrarea şi rămânerea acestui regim. Un act care ne obligă la o şi mai bună consolidare, la o şi mai bună coordonare a activităţilor noastre, celor de aici şi celor din diasporă, astfel încât, pentru alegerile parlamentare, fie ele anticipate sau ordinare, trebuie să fim pregătiţi, trebuie să cunoaştem care sunt năravurile acestor criminali aflaţi astăzi la putere şi să nu le dăm voie ca şi pe viitor să ne batjocorească în acest hal”, a mai declarat Andrei Năstase.