Update

Percheziţii în clădirea Guvernului în legătură cu o cauză penală

Percheziţii în clădirea Guvernului în legătură cu o cauză penală
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 13.12.2016 12:07
17:08
Update

Percheziţiile de la Ministerul Economiei vizau procesul penal privind lichidarea Uzinei de Bijuterii Giuvaier

Procuratura Anticorupţie a efectuat percheziţii în biroul unui reprezentant al Comitetului de Creditare al ÎS „Uzina de Bijuterii Giuvaier”, care este angajat al Ministerului Economiei, precum şi în birourile altor persoane implicate.

Percheziţiile au avut loc în cadrul unui proces penal prin care au fost reclamate pretinsele acţiuni ilicite ale lichidatorului ÎS „Uzina de Bijuterii Giuvaier”, aflată în procedură de faliment. Ilegalităţile au fost admise la examinarea pricinii în procedura de insolvabilitate, intentată faţă de Uzina de Bijuterii Giuvaier, al cărui fondator este Ministerul Economiei, statul fiind deposedat de bunurile ce-i aparţin cu drept de proprietate.

Potrivit celor constatate, fără a avea temei de a poseda sub nume de proprietar bunurile aflate în proprietatea statului, lichidatorul ÎS „Uzina de Bijuterii Giuvaier” în procedură de faliment a înstrăinat la licitaţie bunul aflat în administrarea Ministerului Economiei.

În cadrul urmăririi penale în privinţa lichidatorului, care a fost reţinut de către procurori, a fost aplicată măsura preventivă arestul preventiv pentru un termen de 30 zile. Alte trei persoane, au fost citate de către procurori pentru a fi audiate în calitate de bănuiţi.

Suspecţii riscă până la 10 ani de închisoare.

Percheziţii în clădirea Guvernului în legătură cu o cauză penală. Informaţia a fost confirmată pentru Jurnal.md de ofiţerul de presă al Procuraturii Generale, Maria Vieru.

Percheziţiile sunt efectuate de către Procuratura Anticorupţie în sediul Ministerului Economiei.
 

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP