Angajaţii Regiei Autosalubritate i-au interzis lui Andrei Donica să-şi recupereze vehiculele, fără a oferi explicaţii. Contactat telefonic, ofiţerul de urmărire penală Dorin Graur, care se ocupă de acest caz, a refuzat să facă declaraţii. Întrebat de ce rulotele au ajuns în curtea Regiei Autosalubritate, el a spus că nu are timp să discute cu noi. Revoltat, Andrei Donica susţine că i-au fost încălcate drepturile.

Avocatul activistului spune că rulotele au fost sechestrate ilegal, iar depozitarea lor în curtea Regiei Autosalubritate ridică semne de întrebare.

Precizăm că Andrei Donica a primit mandat de arestare preventivă, după ce, pe 30 septembrie, l-a stropit cu o găleată cu lapte pe ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu. Ulterior, activistul civic a fost plasat sub control judiciar. Atunci, Donica a spus că şi-a manifestat nemulţumirea faţă de decizia guvernanţilor de a pune miliardul furat din bănci pe umerii cetăţenilor. Dacă va fi găsit vinovat pentru huliganism, el riscă până la trei ani de închisoare.