Distins cu titlul onorific „Maestru al Literaturii”, deţinător al ordinului „Gloria Muncii”, laureat al Premiului „Boris Glavan” al Tineretului din Moldova, Haralambie Moraru a decedat în dimineaţa zilei de astăzi, la vila sa din satul Râşcova, raionul Criuleni, la vârsta de 66 de ani, scrie Moldpres.

Haralambie Moraru s-a născut pe 23 februarie 1950, în satul Coştangalia, raionul Cantemir. A absolvit, în 1972, Facultatea de Filologie (secţia Jurnalism) a Universităţii de Stat din Moldova. A lucrat ca redactor la ziarele „Tinerimea Moldovei” şi „Literatura şi Arta”. A fost redactor-şef la „Chişinău, gazetă de seară” şi redactor-şef adjunct la „Literatura şi Arta”.

A semnat volumele de proză „Nimeni nu rămâne singur” (1980), „Grâu nou” (1983), „Pragul dinspre zi” (1987), „Ploi mari în secolul XX” (1989), „Viaţa mai târziu” (2004) şi cel de publicistică - „Lecţia Iurie Colesnic” (2005), despre autorul „Basarabiei necunoscute” în zece volume şi „Scările” (roman, 2012).

Mâine, aproximativ între orele 12:00 şi 13:00, sicriul cu corpul neînsufleţit al scriitorului va fi depus în Holul Casei Scriitorilor din Moldova. Haralambie Moraru va fi înmormântat în satul Suhat, raionul Cantemir, alături de părinţii săi.