Realizatorul emisiunii Ora Expertizei a încercat să afle de ce Jurnal TV a fost sancţionat deopotrivă cu televiziunile NTV Moldova şi Accent TV, care l-au favorizat în campania electorală pe Igor Dodon, şi Publika TV, controlată de oligarhul Vladimir Plahotniuc. Asta deşi postul nostru nu a dezinformat în campania electorală. 

Într-o intervenţie telefonică, membrul CCA, Dragoş Vicol, a declarat că, în cadrul şedinţei de ieri, nu a discriminat Jurnal TV şi s-a lăudat că anterior a pledat pentru prelungirea licenţei de emisie pentru postul nostru de televiziune. 

Dragoş Vicol a declarat că Jurnal TV a dat dovadă de atitudine părtinitoare în campania electorală. Şi asta pentru că a difuzat, în cadrul ştirilor de la ora 19:00, mai multe materiale despre candidatul comun al forţelor de centru-dreapta la prezidenţiale, Maia Sandu, şi mai puţine despre candidatul socialist, Igor Dodon.

La rândul său, jurnalistul Ion Terguţă i-a cerut lui Dragoş Vicol să explice de ce, în cadrul şedinţei CCA, nu a fost la fel de categoric şi în cazul unui alt post de televiziune controlat de oligarhul Vladimir Plahotniuc, Prime TV, care a difuzat în campania electorală un reportaj manipulator despre pretinsa susţinere a Maiei Sandu de către diaspora siriană. Asta după ce, anterior, acelaşi post tv a preluat o altă ştire falsă despre aşa-zisa înţelegere dintre Maia Sandu şi cancelarul german, Angela Merkel, privind găzduirea unui număr de peste 30 de mii de migranţi sirieni în Moldova. Informaţia a fost dezminţită de şeful Departamentului relaţii cu publicul al Uniunii Creştin-Democrate din Germania, condusă de Angela Merkel. Dragoş Vicol s-a împotrivit să-i fie suspendată publicitatea postului Prime TV şi a pledat pentru o pedeapsă mai blândă.

Deşi realizatorul emisiunii Ora Expertizei a avut o înţelegere cu preşedintele CCA, Dinu Ciocan, care urma să aibă o intervenţie prin telefon la Jurnal TV, acesta nu a mai putut fi contactat în timpul emisiunii.

În perioada 31 octombrie - 5 noiembrie, Consiliul Coordonator al Audiovizualului a monitorizat mai multe mijloace de informare în masă, inclusiv Jurnal TV. Ieri, în cadrul şedinţei CCA, a fost prezentat raportul. Opt dintre membrii CCA au votat pentru sancţionarea postului nostru de televiziune, iar unul s-a abţinut de la vot.