Tânărul pompier a lăsat două fetiţe gemene orfane, dar şi un credit de 300 de mii de lei, pe care l-a contractat pentru a asigura un loc de trai familiei sale.

Bărbatul făcea parte din grupa operativă, care a intrat în interiorul clădirii, pentru a salva persoanele blocate. Acesta era şef de echipă al Postului de Salvatori şi Pompieri al Centrului Republican de Intervenţie operativă al SPC SE, în grad de sergent major.

Astfel, mai multe persoane au venit cu un apel pe platforma guvern24.md, îndemnând oamenii de bună credinţă să doneze bani, pentru a întoarce datoria celui care a plătit cu viaţa.

„Să facem tot ce ne stă în puteri, pentru ca fetiţele lui să aibă unde trăi şi să nu rămână pe drumuri”, se arată în apelul lansat.

Precizăm că incendiul izbucnit în această dimineaţă la un depozit din sectorul Ciocana, a afectat peste 1000 de metri pătraţi din clădire, şapte pompieri având nevoie de îngrijiri medicale, iar doi dintre ei fiind internaţi la Spitalul municipal „Sfânta Treime” din capitală.