Câţiva tineri au creat pe Facebook un grup intitulat „Votez în Moldova - 13 noiembrie". Peste 4.000 de oameni din diferite raioane ale republicii s-au înscris deja. Ei au propus transport gratuit celor care trebuie să voteze în localităţile de baştină. 

De asemenea, Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova îi susţine pe elevii cu drept de vot şi pe studenţi să-şi exercite opţiunea electorală. Astfel, membrii organizaţiei au creat un cont bancar, pe care pot fi făcute transferurile de bani. Pentru a beneficia de ajutor, solicitanţii trebuie să se înregistreze pe site-ul www.cntm.md cu cel puţin două zile înainte de alegeri. Tot pe acest site, sunt detalii şi despre contul bancar. 

După exercitarea dreptului la vot, în decurs de trei zile, solicitantul urmează să prezinte biletul de călătorie şi copia buletinului de identitate cu ştampila votat, pentru a primi banii pentru transport. Menţionăm că tinerii care vor să voteze în altă localitate decât acolo unde au viză de reşedinţă pot să-şi exercite dreptul în baza unui certificat care poate fi solicitat până pe 12 noiembrie. Ei trebuie să se prezinte cu buletinul de identitate şi o cerere la biroul electoral al secţiei de votare din localitatea de baştină.