Eugen Petraşcu este anestezist la Institutul de Medicină Urgentă din capitală. Între anii 1986-1988, bărbatul a participat la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobîl, iar în 1992 a fost la războiul de la Nistru. Aşteaptă să primească locuinţă de la stat, dar, deşi este înscris într-o listă la Pretura sectorului Centru încă din 1996, angajamentele autorităţilor rămân doar pe hârtie. Chiar dacă este grav bolnav, bărbatul spune că cel mai mult îi este frică de faptul că membrii familiei sale ar putea rămâne fără un acoperiş deasupra capului.

Colegii de muncă sunt alături de Eugen Petraşcu şi confirmă că boala de care suferă necesită cheltuieli ce nu pot fi acoperite din salariul de medic.

Autorităţile publice locale se spală pe mâini şi spun că, deocamdată, nu au o soluţie pentru această categorie de persoane.

După ce a participat la lichidarea urmărilor avariei de la Cernobîl, Eugen Petraşcu a obţinut grad de invaliditate, iar Legea cu privire la protecţia socială a cetăţenilor care au avut de suferit de pe urma catastrofei de la centrala atomică din Ucraina prevede dreptul de a beneficia de spaţiu locativ oferit de stat.