Luptătorii de pe Nistru au menţionat că s-au adresat parlamentului, preşedintelui şi chiar prim-ministrului RM, să rezolve această problemă, însă fără succes. Tot ei susţin că guvernarea mimează toate acţiunile care îi vizează pe luptătorii de pe Nistru, iar în acest context vor relua acţiunile de protest: „Vom întreprinde mai multe acţiuni ca autorităţile să ne audă. Pentru că noi nu suntem auziţi. În continuare vom întreprinde acţiuni pentru apărarea drepturilor noastre şi având în vedere că autorităţile publice nu întreprind acţiuni concrete să soluţioneze această problemă, am înaintat recent câteva zeci de demersuri către fiecare deputat prin care am solicitat să introducă în art. 17 al legii cu privire la privatizare si privatizarea gratuită a cetăţenilor care au fost forţaţi sa părăsească raioanele RM”, a spus şeful Mişcării refugiaţilor transnistreni, Anatol Bâzgu.

Pe lângă acestea, refugiaţii transnistreni susţin că guvernanţii nu le rezolvă problemele. Ei mai spun că guvernarea intimidează cetăţenii, intentându-le procese verbale şi dosare penale, fapt ce-i determină să plece din ţară.

În aceeaşi ordine de idei, aceştia afirmă că sunt indignaţi de faptul că veteranii din alte ţări dispun de toate condiţiile pentru un trai decent, pe când guvernarea noastră nu le oferă măcar o locuinţă.

Foştii luptători au venit cu un îndemn: „Legea trebuie să fie pusă în capul mesei şi să fie respectată. Trebuie să fim uniţi! Nu suntem uniţi, de aceea unele probleme nu le putem soluţiona”.