VIDEO

EXPLOZIE la o cafenea din centrul capitalei; 20 de oameni, printre care şi copii, au fost răniţi // FOTO, VIDEO

EXPLOZIE la o cafenea din centrul capitalei; 20 de oameni, printre care şi copii, au fost răniţi // FOTO, VIDEO
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 09.01.2016 13:20
16:29
Update

Deflagraţia din centrul capitalei, provocată de o butelie de gaz; 17 oameni sunt internaţi la spital // Imagini VIDEO cu intervenţia pompierilor

Incendiul din cafeneaua aflată pe teritoriul Pieţii Centrale din capitală a fost cauzat de explozia unei butelii de gaz, informează Serviciul Situaţii Excepţionale. 

Serviciul 901 a fost alertat aproximativ la ora 13:24. La faţa locului au fost îndreptate patru autospeciale ale pompierilor, care au stabilit că incendiul e declanşat la etajul doi al unui local. Pompierii au evacuat din interior patru persoane, iniţial ambulanţele 903 evacuând încă 13 oameni. Cele 17 persoane care au suferit arsuri au fost internate.

Incendiul, care a cuprins în total 55 metri pătraţi din bucătăria şi ospătăria localului, a fost localizat în 15 minute, fiind salvat restul încăperii.

30 pompieri şi salvatori au efectuat lucrări de demontare-spălare şi lichidare totală a consecinţelor.

Alte circumstanţe ale acestui caz şi cauza exactă a declanşării urmează să fie stabilite.Update // Cel puţin 20 de oameni au suferit în urma unei explozii într-o cafenea din centrul capitalei. Victimele, printre care şi copii, au fost transportate cu arsuri şi intoxicaţii la spital. Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă, Petru Craveţ. Nouă ambulanţe s-au deplasat la faţa locului.

Incendiul a avut loc la o cafenea cu două nivele din apropierea Pieţei Centrale, pe bulevardul Ştefan cel Mare 74, după ce într-o încăpere a explodat o butelie de gaz..

„Apelul la pompieri a parvenit la ora 13.24 de minute. Pentru stingerea incendiului au fost implicate trei autospeciale. Incendiul a izbucnit într-un local cu două nivele, a declarat, pentru Jurnal.md, ofiţerul de presă al Serviciului Protecţie Civilă şi Situaţii Excepţionale, Diana Ţurcanu. 

Oamenii care se aflau în clădire au fost evacuaţi. Trei autospeciale au fost trimise pentru a lupta cu flăcările. Totodată, aici au venit mai multe ambulanţe. 

Purtătorul de cuvânt al Institutului de Medicină Urgentă, Petru Craveţ, a declarat pentru IPN că a fost solicitat ajutorul mai multor instituţii pentru internarea persoanelor afectate.

„La instituţia noastră a fost spitalizată o femeie în vârstă de 35 de ani în stare critică, cu arsuri ale căilor respiratorii care se află în secţia de reanimare. Conform medicului coordonator, celelalte persoane afectate au fost transportate la Centrul de Combustie, Spitalul Nr. 1 de Copii şi Institutul Mamei şi Copilului”, a menţionat Petru Craveţ.

Circumstanţele incendiului sunt cercetate. Totodată, autorităţile urmează să stabilească dacă localul activa conform actelor normative.
Ştiri similare

Ştiri NON-STOP