Este declaraţia oficială a postului Jurnal TV, care solicită responsabililor de la Moldtelecom să deblocheze imediat transmisia Jurnal TV; Consiliului Coordonator al Audiovizualului – să ia atitudine pentru a determina distribuitorul să retransmită Jurnal TV; instituţiilor de drept – să se implice activ pentru a stopa acţiunile îndreptate spre excluderea Jurnal TV din grila Moldtelecom; instituţiilor şi reprezentanţelor străine în Republica Moldova – să nu admită lichidarea de pe piaţa media a postului Jurnal TV şi limitarea libertăţii de exprimare în Republica Moldova.

„Blocarea Jurnal TV a fost efectuată în timp ce postul nostru de televiziune mediatiza în direct protestele faţă de învestirea guvernului Filip, faţă de guvernare şi, în special, faţă de Vladimir Plahotniuc. Menţionăm că Jurnal TV nu a modificat condiţiile de colaborare cu acest distribuitorii de servicii, a acordat şi acordă semnalul gratuit. Mai mult, din unitatea de emisie a postului Jurnal TV este transmis semnalul către toţi distribuitori de servicii (de exemplu, Starnet) şi niciunul din aceşti distribuitori nu a avut dificultăţi de recepţie a semnalului nostru, efectuând corespunzător retransmisia, ci doar Moldtelecom a întrerupt subit această retransmisie. Or, aceasta atestă că problema nu este legată nicidecum de postul nostru, ci constituie activităţi deliberate şi reprobabile din partea responsabililor Moldtelecom”, se spune în declaraţia Jurnal TV.

„Dată fiind ilegalitatea flagrantă a acţiunilor distribuitorului de servicii, având în vedere afilierea evidentă a acestei întreprinderi cu afaceristul-politician Vladimir Plahotniuc, activitatea dubioasă a căruia este mediatizată de postul Jurnal TV, apreciem că, în fapt, Moldtelecom a executat comenzi de cenzurare a postului nostru, încălcând flagrant dreptul consumatorilor de programe la informare liberă şi prejudiciind libertatea de exprimare”, declară administraţia postului de televiziune Jurnal TV.