Acţiunile s-au desfăşurat în raioanele Căuşeni, Ştefan Vodă, UTA Găgăuzia, Taraclia, Dubăsari, Cahul şi în municipiul Chişinău. Aici au fost deblocate şi tractate circa 20 unităţi de transport, printre care un microbuz şi două ambulanţe.

Mai multe persoane au avut nevoie de ajutor, printre care pasagerii unui microbuz rămas blocat lângă satul Cioc-Maidan, UTA Găgăuzia, fiind salvaţi, dar şi minori care aveau nevoie de ajutor. În apropiere de satul Beşalma, UTA Găgăuzia, un copil a rămas blocat cu părinţii în maşină, şi altul care se afla în ambulanţă, spre spitalul din Ceadâr-Lunga.

Toţi oamenii care au căzut în pericol, blocaţi în raioanele menţionate sunt în afara pericolului, datorită intervenţiilor echipelor Serviciului Situaţii Excepţionale.

Mai mult, în această dimineaţă, potrivit ultimelor informaţii, în raionul Ştefan Vodă, mai multe localităţi sunt blocate în urma ninsorilor. Pe teritoriul raionului au fost detaşaţi 50 de salvatori gata să intervină. În acest context, Serviciul Protecţiei Civile atenţionează populaţia să sune de urgenţă la numărul 901 pentru a chema echipele de salvare. Astfel, timpul de reacţie va fi mult mai scurt şi eficient. Salvatorii şi pompierii sunt gata să vină în ajutor tuturor celor care au nevoie, sunt parte a situaţiilor excepţionale sau martorii acestora, informează sursa citată.