Explozia a fost una mai puternică decât cea produsă la centrul comercial Jumbo. Potrivit funcţionarului, a fost o concentraţie de gaz în încăpere care a produs o explozie concomitentă în încăpere şi a buteliei.

Comisia a constat încălcări serioase ale tehnicii de securitate. Conform regulilor, buteliile se instalează la cel puţin şase metri una de alta, în instalaţii de metal. În cazul de faţă, butelia care a explodat stătea lângă o altă butelie, care a rămas întreagă.

Amintim că o explozie a zguduit ieri centrul capitalei puţin după ora 13:00. Deflagraţia s-a produs după ce o butelie de gaz a explodat în cafeneaua „La Soacra”, aflată pe teritoriul Pieţii Centrale. Serviciul 901 a fost alertat aproximativ la ora 13:28. La faţa locului au fost îndreptate patru autospeciale ale pompierilor, care au stabilit că incendiul e declanşat la etajul doi al localului.

Pompierii au evacuat din interior patru persoane, iniţial ambulanţele 903 evacuând încă 13 oameni. Cele 17 persoane care au suferit arsuri au fost internate. Trei dintre victimele exploziei de ieri din centrul capitalei se află în stare gravă, cu gradul arsuri de gradul 3-4. O femeie a fost internată în secţia de reanimare a Institutului de medicină urgentă, alţi doi răniţi la combustie. Cele trei victime ar putea fi transportate de urgenţă la un spital din România pentru tratament, dacă starea lor din următoarele ore va permite acest lucru.

Ca urmare a deflagraţiei, poliţia a intentat două dosare penale în baza articolelor 157 şi 183 ale Codului Penal, administratorii localului au fost reţinuţi pentru 72 de ore.