ORA PLANETEI: „Dăruieşte naturii din energia ta”

ORA PLANETEI: „Dăruieşte naturii din energia ta”
Sursa: jurnal.md Foto: mediu.gov.md 18.03.2015 09:47
ORA PLANETEI înseamnă mai mult decât gestul simbolic de a stinge luminile pentru o oră. Acţiunea cu mesajul „Dăruieşte naturii din energia ta” este o invitaţie de a schimba lumea.
 
Din 2007, în fiecare an, în ultima sâmbăta din luna martie, milioane de oameni de pe glob, instituţii şi companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie. 
 
La această mare manifestare voluntară de mediu a aderat şi Republica Moldova din anul 2009. În mişcare au fost incluse şi alte localităţi, decât Chişinăul, pentru a sensibiliza atenţia asupra problemelor locale de mediu.
 
Anul acesta vom stinge luminile pe 28 martie, la ora locală 20:30, alături de peste 7000 de oraşe din aproape 160 de ţări. Ministerul Mediului invită toată lumea să stingă luminile în case şi să iasă la o plimbare prin localitate.
 
ORA PLANETEI este considerată cea mai mare mişcare voluntară de mediu din toate timpurile menită să sensibilizeze consumatorii de energie electrică faţă de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă.  
 
Asistăm la un moment de cotitură la nivel internaţional în privinţa politicilor şi angajamentelor statelor din întreaga lume pentru încetinirea încălzirii globale şi atenuarea impactului schimbărilor climatice.
 
În decembrie vor avea loc negocierile finale între statele membre ONU privind ţintele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră – principalul factor ce determină creşterea temperaturilor şi alte probleme conexe de mediu.
 
De aceea, evenimentul are anul acesta o însemnătate şi un rol aparte, pentru că poate canaliza vocea a două miliarde de susţinători într-un scop comun esenţial, de care depinde chiar supravieţuirea noastră pe această planetă.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP